قاعده فورس ماژور ۲۰۲۰ در قراردادها

فورس ماژور چیست؟

مفهوم فورس ماژور توسط اکثر سیستم های حقوقی شناخته شده است در قوانین مختلف گاها تعاریف فورس ماژور متفاوت می باشد. به منظور جلوگیری از این مشکل ، طرفین برای بستن قرارداد و اضافه کردن بند فورس ماژور در آن نیاز به قوانین متحد الشکلی دارند که بتواند از منافع آن ها در شرایط خاص و گاها غیر مترقبه مثل: جنگ، سیل، زلزله و … دفاع کند این قوانین متحد الشکل توسط اتاق بازرگانی بین الملل واقع در پاریس فرانسه بر حسب شرایط و تصمیم گیری اعضا پایه گذاری می شود. آخرین نسخه فورس ماژور نیز با شیوع ویروس کوید نوزده با عنوان فورس ماژور ۲۰۲۰ برای تجار و بازرگانان تمام دنیا توسط این اتاق منتشر شده است.

فورس ماژور در لغت به معنی قوه قاهره است. به موجب شرط فورس ماژور که در قرارداد درج می‌شود، اگر یک واقعه‌ی غیر قابل پیش‌بینی و خارج از اراده‌، هر یک از طرفین را از انجام تعهدات قراردادی‌اش بازدارد، از مسئولیت معاف و مبرّی خواهد بود.

اثر شرط دشواری یا عسر و حرج ICC، فسخ نیست بلکه طرفین باید برای تطبیق قرارداد با شرایط جدید حاصل از وقوع عسر و حرج مذاکره نمایند و سعی کنند شروط قراردادی جایگزین را متناسب با اوضاع و احوال جدید، با تراضی بیابند و در صورتی که به تراضی دست نیابند، تازه نوبت به فسخ می‌رسد.

در راستای شیوع بیماری کرونا و تاثیر ویروس کوید ۱۹ بر تجارت بین الملل و اقتصاد برنامه زنده ای با عنوان بررسی متن جدید شرط فورس ماژور اتاق بازرگانی بین المللی تحت تاثیر کوید ۱۹ نسخه مارچ ۲۰۲۰ یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ ساعت ۲۲ با حضور دکتر رحیم محترم در اینستاگرام مجموعه برگزار می شود. 

 

فورس ماژور در قراردادهای بازرگانی

 

فورس ماژور 2020 اتاق بازرگانی بین الملل icc

جهت دسترسی به متن زبان اصلی فورس ماژور اتاق بازرگانی بین المللی می توانید فایل آن را از بخش پایین دانلود نمایید.

دانلود فایل

 

مطالب مشابه:

————————————————————

-انواع قرار دادهای بین المللی

————————————————————

-نکات اساسی در تنظیم قراردادهای بازرگانی بین الملل

————————————————————

-اشتباهات رایج در قراردادهای بین المللی

————————————————————

اینستاگرام آموزش صادرات و واردات  ویدئوهای بیشتر ببینید.  واتساپ آموزش صادرات و واردات۰۹۰۳۱۱۴۲۹۳۸

 

محصول پیشنهادی با این مطلب:

بسته قرار دادهای خرید و فروش بین الملل

حتما ببینید

نکات اساسی در تنظیم یک قرارداد بین المللی

قراردادهای اقتصادی بین المللی معمولا سه جنبه فنی، بازرگانی و حقوقی دارند که هر سه …