مسیر ریلی برای جابجایی کالا تقویت شود

رئیس اتحادیه کارآفرینان و صنعت‌گران قرقیزستان با رئیس اتاق ایران دیدار کرد. او در این نشست دو پیشنهاد در راستای توسعه سطح مناسبات بین دو کشور ارائه داد؛ برگزاری نشست‌های ماهانه به صورت تخصصی در حوزه‌هایی که ظرفیت همکاری بین دو کشور وجود دارد و دیگری حمایت اتاق ایران از تقویت مسیر ریلی از بندرعباس به سرخس و انتقال کالا از کشورهای هند، چین و حوزه خلیج فارس به قرقیزستان و سایر کشورهای منطقه و برعکس.

در این بین پیشنهاد تعریف سازوکاری یکپارچه در حوزه تجارت بین ایران و قرقیزستان نیز مطرح و مورد تایید دو طرف قرار گرفت.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در ابتدای این نشست نگاهی به ظرفیت‌های تجاری، تولیدی و منطقه‌ای قرقیزستان داشت و قوانین مستحکم این کشور در راستای تقویت بخش خصوصی، حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی و حرکت به سمت اقتصاد آزاد را از جمله جذابیت‌های این کشور برای سرمایه‌گذاری برشمرد.

بر اساس اظهارات او تعداد قابل توجهی از ایرانیان در مناطق آزاد اصلی این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند و خواستار تسهیل روند همکاری‌های مشترک بین کشور هستند.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران دو کشور می‌توانند در حوزه محصولات کشاروزی، گردشگری و انرژی همکاری‌های خوبی با یکیدگر داشته باشند.

شافعی به سانحه سقوط هواپیمای ایران-قرقیزستان و توقف فعالیت این خط هوایی اشاره کرد و گفت: متاسفانه قطع پروازها روی سطح مناسبات دو کشور اثر منفی گذاشته است. امیدواریم با احیای این مسیر، جهشی در توسعه روابط دو کشور اتفاق بیفتد.

او همچنین از رئیس اتاق بازرگانی این کشور دعوت کرد تا در راس هیاتی از فعالان اقتصادی قرقیزستان به ایران سفر کند.

نشست‌های تخصصی ماهانه بین تجار ایرانی و قرقیزستانی برگزار می‌شود

دانیل ایبرایف، رئیس اتحادیه کارآفرینان و صنعت‌گران قرقیزستان با اشاره به اهمیت تدوین سازوکاری مشخص و یکپارچه در حوزه تجارت بین دو کشور پیشنهاد داد: نشست‌های به شکل ویدئوکنفرانس بین فعالان اقتصادی دو کشور به صورت تخصصی و در حوزه‌هایی که ظرفیت همکاری وجود دارد برگزار شود.

به باور او برگزاری این نشست‌های ماهانه در تقویت سطح مناسبات دو کشور اثرات مثبتی خواهد داشت. در این ارتباط دو طرف توافق کردند تا اولین نشست را طی ماه آینده برگزار کنند.    

رئیس اتحادیه کارآفرینان و صنعت‌گران قرقیزستان در ادامه محدودیت‌های موجود در نقل و انتقالات پولی در ارتباط با ایران را یک مانع جدی در برابر مناسبات دو کشور دانست و با بیان این مطلب که تجار دو کشور راه‌های برقراری ارتباط با یکدیگر را پیدا کرده‌اند بر لزوم تدوین سازوکاری واحد با توافق بین دو طرف تاکید کرد.

ایبرایف مسئله دیگری که در ارتباط بین ایران و قرقیزستان وجود دارد را مربوط به حوزه حمل‌ونقل دانست و ضمن اعلام این خبر که طی سفر رئیس‌جمهور این کشور به ترکمنستان و مذاکراتی که صورت گرفته است بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به تردد کامیون از این کشور برای ترانزیت کالا برطرف شده است، خواستار تقویت مسیر ریلی بندرعباس به سرخس در ایران شد.

بر اساس گفته‌های او می‌توان به کمک این مسیر ریلی که بیشترین طول این مسیر یعنی ۱۶۰۰ کیلومتر آن مربوط به ایران است، سطح انتقال کالا از جنوب به کشورهای شمالی مانند روسیه، قزقیزستان، ازبکستان، و غیره را افزایش داد.

رئیس اتحادیه کارآفرینان و صنعت‌گران قرقیزستان خاطرنشان کرد: به کمک این مسیر ریلی محصولات از چین، هند، کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران به کشورهای منطقه اوراسیا منتقل می‌شود.

او همچنین خواستار رسیدن به تفاهمات تجاری در حوزه انعقاد موافقت‌نامه‌های ترجیحی و آزاد بین دو کشور شد و از رئیس اتاق ایران خواست تا نظرات و دیدگاه‌های خود را درباره نوع کالاها و تعرفه‌ها اعلام کنند.

در این بین رئیس اتاق ایران درباره حل مشکلات مربوط به حوزه بانکی پیشنهاد استفاده از تهاتر را مطرح کرد و از آغاز روند ایجاد شورای بازرگانی ایران و قرقیزستان در اتاق ایران خبر داد و گفت: نیاز به ایجاد شورای مشترک از سوی اتاق ایران احساس شد و در این راستا اقداماتی صورت گرفته و امیدواریم هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.   

حتما ببینید

اتاق ارومیه و اتاق بازرگانی شرقیه شمالی عمان، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه، گفت: با امضای تفاهم‌نامه همکاری بین اتاق …