عمل به تعهدنامه ارزی برای صادرکنندگان عملا غیرممکن است

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی در بیست و دومین نشست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: الزام به فروش در سامانه نیما سد و مانعی برای صادرات غیرنفتی به وجود آورده است.

وی افزود: با توجه به تحریم های پیش رو ارسال وجه به بانک های ایرانی فقط در شرایط خاص و کشورهای خاص عملی است و اکثر بانک های کشورهای دیگر به دلیل تحریم از حواله وجوه مربوط به معاملات با ایران اجتناب می کنند

روحانی ادامه داد: سامانه نیما نرخ ارز جدید دیگری را به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند اما عرض جاری در اقتصادی کشور فقط باید یک نرخ واحد داشته باشد تا محیط تجاری عاری از هرگونه رانت و تفاوت و تبعیض باشد.

رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در بخش کشاورزی مراودات باید به صورت ریالی باشد و به صورت ریالی نیز بازگردد که متاسفانه در سامانه نیما لحاظ نشده است.

وی با بیان اینکه تعهدنامه ارزی باید برای محصولات کشاورزی بزداشته شود، تصریح کرد: بازگشت ارز حاصل از صادرات آن هم در مدت سه ماه برای محصولات کشاورزی و بالطبع صادرات غیرنفتی غیرممکن است.

مشکلات صادراتی حاصل تصمیمات و بخشنامه های غیرکارشناسانه است

ریاست اتاق بازرگانی بندرعباس گفت: مطالعات مختلف نشان میدهد نرخ ارز یک متغیر کلیدی است که عدم توجه به مدیریت شایسته آن میتواند مسایل و مشکالتی را برای اقتصاد هر کشوری در ابعاد گوناگون ایجاد نماید که اقتصاد ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست.

محمدامین صباغی زاده د بیست و دومین نشست شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: نوسانات نرخ ارز در مقایسه با سایر ارزهای خارجی در یک کشور می‌تواند تاثیر گسترده‌ای بر اقتصاد داشته باشد.

وی تاکید کرد: این نوسانات برای  فعالین بخش خصوصی مطلوب نیست و تولیدکنندگان را بسیار آزار می دهد. تصمیمات عجولانه و یک شبه و غیر کارشناسانه صادرکنندگان را با مشکلات متعددی روبرو ساخته است.

رئیس اتاق بازرگانی بندرعباس ادامه داد: بازار با ثبات امکان تصمیم گیری و برنامه ریزی را فراهم می کند، ممکن است عامه مردم فکر کنند که افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی به نفع تولیدکنندگان و تجاراست  اما واقعیت این است که از این نوسانات تنها دلالان بازار بهره می برند و عمده بازرگانان حرفه ای و تولید کنندگان بنا بر دلایل مختلفی زیان می بینند.

وی تصریح کرد: بعد از راه‌اندازی سامانه نیما برای فعالان اقتصادی، فرآیند صادرات با تغییراتی همراه شده است و به گفته برخی دست‌اندرکاران، هنوز این سامانه به طور کامل قابل استفاده نیست و مشکلاتی دارد و فرآیند صادرات برای صادرکنندگان با مشکلاتی همراه شده است؛ به‌گونه‌ای که سرعت حرکت صادرات در کوتاه مدت با مشکلاتی روبه‌رو شده اند.

حتما ببینید

استعفای دسته جمعی در اتاق بازرگانی زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، ۵ عضو از ۱۵ عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی …