۷۰ درصد از ایستایی کالا های وارداتی مربوط به تامین و تخصیص ارز است

رئیس کل گمرک ایران در برنامه میز اقتصادی:

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران دلایل ایستایی کالا را در ۳ بخش در برنامه میز اقتصادی صدا و سیما تشریح کرد.

کد خبر:
۱۱۰۱۴۰۲۲۱۵

زمان انتشار:
۲۷ شهریور ۱۴۰۲ – ۲۰:۵۳ بعد از ظهر

۴۰ بازدید

 

دکتر رضوانی فر عصر امروز در برنامه میز اقتصادی با اشاره به دلایل ایستایی کالا افزود: در فرایند تشریفات گمرکی، بخشی از ایستایی کالا مربوط به قبل از اظهار کالا است، یک بخشی مربوط به زمانی است که کالا به گمرک اظهار شده است، بخشی دیگر فرایند ترخیص انجام شده، پروانه صادر شده ولی کالا هنوز از گمرک خارج نشده است.

وی گفت: هر یک از این ۳ بخش را باید از هم تفکیک کنیم و دلایل ایجاد ایستایی و راه حل های آن را جدا بررسی کنیم.

دکتر رضوانی فر افزود: بخشی از ایستایی کالا که مربوط به قبل از اظهار به گمرک است، در این شرایط، کالاها توسط تجار، تولید کنندگان و فعالان اقتصادی وارد مناطق ویژه و آزاد و محوطه های بندری می شود، چون هنوز به گمرک اظهار نشده است هیچ بخش از تشریفات گمرکی رسما آغاز نمی شود.

یکی دیگر از دلایل ایستایی کالا مربوط به بخشی است که به گمرک اظهار شده است و در مراحل یکی از تشریفات گمرکی از جمله ارزیابی، استعلامات و در انتظار تخصیص ارز و تامین ارز است.
به گفته وی، بخش سوم، زمانی است که کالا از تمام مراحل عبور کرده است و تشریفات گمرکی آن به اتمام رسیده است و در مرحله صندوق یا اصطلاحا آماده برای ترخیص است.

وی در خصوص دلایل ایستایی کالا در بخش اول اظهار داشت: تولید کننده کالا را وارد کرده است اما بدون ثبت سفارش این کار انجام شد، یا تاریخ ثبت سفارش گذشته یا به اصلاح و ویرایش نیاز دارد و برخی دیگر هم چون صاحب کالا به دلیل عدم پرداخت پول به فروشنده، اسناد حمل را از فروشنده دریافت نکرده است و طبیعتاً قادر به اظهار کالا به گمرک نیست. چون مبنای اظهار کالا به گمرک داشتن اسناد حمل و ارائه آن از سوی صاحب کالا است.

رضوانی فر ضمن برشمردن دلایل ایستایی کالا در بخش دوم، بیان نمود: تعلل یا تاخیر در ارائه پاسخگویی به استعلامات گمرکی و تخصیص و تامین ارز می باشد که بخش قابل توجهی از ایستایی کالا مربوط به عدم تخصیص و تامین ارز است.

معاون وزیر اقتصاد در خصوص ایستایی کالا در بخش سوم افزود: در این بخش همه عملیات گمرکی به اتمام رسیده است ولی صاحب کالا به دلایلی از جمله پرداخت نکردن حقوق و عوارض یا موضوعاتی مربوط به سیاست و کنترل بازار و اصلاح و تغییر قیمت یا هر مقوله دیگری اظهارنامه را از مرحله صندوق خارج نمی کند.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از ایستایی کالا مربوط به تخصص و تامین ارز است، گفت: ۱۵ درصد هم در انتظار یکی از تشریفات گمرکی است از جمله تکمیل اسناد برای ترخیص و ۱۵ درصد هم مربوط به تعلل صاحب کالا است.

وی گفت: بنابراین برای بررسی ایستایی کالا باید این ۳ بخش را از هم تفکیک، آمار و ارقام آن را از هم جدا کنیم و راه حل های آن هم با یکدیگر متفاوت است.

نوشته شده توسط:
akhbar

حتما ببینید

اعمال فوق العاده خاص برای کارکنان گمرک و اصلاح ساختار و ارتقای پست های سازمانی

در دیدار معاون رئیس جمهور با رئیس کل گمرک ایران بررسی شد: معاون رئیس جمهور …